Välkommen till Tejeda på Gran Canaria

 
La Perdiz

 

Denna fina resturang i Tejeda besöker vi varja gång när vi kommer till Gran Canaria.
 
Antonio var skådespelare i filmen Sällskapsresan. Där spelade han rollen som receptionnist på hotellet. Idag är Antonio några år äldre och driver sin resturang i Tejeda. När familjen länmade Sverige så hade Antonio en färdig ritning hur det skulle byggas upp en resturang med bostad ovan. Två fulla conteinar fylldes med byggmaterial och skeppades från Sverige till hembyn i bergen. Nästan allt byggarbete gjorde Antonio själv.
 
Kartan visar vägarna till Tejeda. I verkligheten är vägarna allt annat än raka. Det är fantastigt vackert att åka i bergen på Gran Canaria. Vår favoritväg går via Mogan. 1 km norr om Mogan finns skyllten till Tejeda. Nyrenoverad väg med fina utsikter och rastplatser. När vi senare lämnade Tejeda så körde vi via väg GC.220 ut till kusten för att sedan köra söderut på den fantastiska kustvägen.
 
Kustvägen GC.200. Den går på höga höjder och bjuder på vacker utsikt.
 
 
Vid bergsturen är det skönt att stanna upp och slå sig ned och äta lunch vid Antonios resturang La Perdiz. Rapphönan. Antonio gillar att prata gamla minnen från Sverige. Gärna om jakt och hundar. Under några år bodde han i Vallentuna och var gift med en Svensk kvinna. Två döttrar bor i Las Palmas.
Färgena på resturangen går mycket i Svenska färger. Blått och gult. De svarvade stolparna känner vi igen.
 
Så här vackert är det i skogen nordväst om Tejeda. Väg GC.220. Kör man vidare så kommer vi ut till den nord västra kusten. GC.200