Chevrolet Thriftmaster pickup, årsmodell 1948

Tomas Jonsson vid sin Chevrolet Thriftmaster. Pickupen importerades till Sverige 2008-09 och kom ifrån Albany CA USA. Den registrerades i Sverige 2009 och kördes i Sverige första året i orginalskick. Det var dock en hemsk upplevelse.
I september 2009 påbörjades renoveringen, vilket betyder total nedplockning av alla delar.

Det visade sig att någon slagit med kulhammare på hela bilen. Små bulor på hela karossen. Flaket var så krokit att det blev nödvändigt att ersättas med nytt. Pickupen har varit ett arbetsfordon av årsmodell 1948 så vissa skavanker fick Tomas på köpet. Bakskärmarna är flyttade 50 mm bakåt för att få bättre linjer och bättre passning av hjul och hjulhus. Flakgolvet är beklätt med ek av högsta klass.

Pickupen var mer eller mindre fri från rost. Det blev ändå mycket arbete med att få karossen i gott skick.Framaxeln var som orginal stel med bladfjädrar. Numera sitter individuellt fjädrad framvagn på plats. Modifierad Heidts framvagn. Handbromsen elektrisk. Ögonlock från Chevy 56 framskärmar.
Utformningen av kupen är en fröjd att se. Ratten Billet Special. Stoppning av säten har Tomas själv utfört.
 
Orginalramen är boxad och kryssad för att klara den nya V8 motorn med större effekten. Åtgärden är nödvändig för att inte få en vridning i ramen vid gaspådrag. Risken finns annars vid bra väggrepp att vänster framhjul lättar vid gaspådrag.
Motorns volym är 502 cui (inches) vilket motsvarar 8,22 liter. Effekten är tillräcklig. Transmition : TH400 Street fighter. Tändsystem Chevy performance. Bromsar 11 inches skivbromsar. Hjulen är luftfjädrade. Grill Cheves of the 40s. Pickuppen blev klar i maj månad 2013. Tomas har erhållit fyra förstaplaceringar på utställningar år 2013. Bla. på Big Meet i Västerås. All renovering har Tomas själv utfört.